Vijesti

trening/radionica za zaposlene i volontere udruženja „Viktorija“ i “B-18” u okviru projekta „INFO-HEP centar - prekogranična saradnja u cilju obezbjeđivanja lakšeg pristupa zdravstvenim i socijalnim službama“
2013-06-28

28.06.2013.

Članovi udruge “Hepatos” iz Splita organizovali su i sudjelovali na treningu/radionici za zaposlene i volontere udruženja „Viktorija“  i “B-18” u okviru projekta „INFO-HEP centar - prekogranična saradnja u cilju obezbjeđivanja lakšeg pristupa zdravstvenim i socijalnim službama“. Projakat se raelizuje u okviru programa Prekogranične saradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina koji finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA).

Trening je bio namijenjen za zaposlene i volontere udruženja „Viktorija“  i  “B 18” s ciljem jačanja i izgradnje njihovog kapaciteta za organizaciju Info-hep centara u Banja Luci.

Tokom 2 dana treninga, pod vodstvom trenerice Željane Buntić-Pejaković, obradili se su sljedeći aspekti:

·         Na koje potrebe je IHC odgovor – što IHC radi / koje usluge pruža IHC?

·         Tko su korisnici IHC-a?   (direktni i indirektni)

·         Metode rada IHC-a

·         Kanali komuniciranja IHC-a (direktni i indirektni)

·         Direktna intervencija informiranja ili savjetovanja

·         Tehnički i kadrovski uvjeti

·         Organizacijski aspekti

·         Standardi kvalitete drugih usluga i aspekata rada

Sudjelovalo je 10 zaposlenih i volontera udruženja „Viktorija“ i njihovog partnera u projektu UG “B 18”, te dodatno članica Udruženja Hronos iz Srbije. 

 

  

Predsjednica udruge “Hepatos” mr. sc. Tatjana Reić, predsjednik Udruženja oboljelih od hroničnih virusnih hepatitisa “B18” g-din Zdenko Simonović i predstavnik UG “Viktorija”  su organizovali i održali sastanak s dr Zdravkom Kezić, načelnicom Klinike za infektivne bolesti UKC Banja Luka na temu na koji način civilno društvo može pomoći u trenutnoj situaciji nedostatka lijekova i preduslova za terapiju HCV i HBV.

 

 

Sadržaj ove objave je isključiva odgovornost UG “Viktorija” i  Udruženja oboljelih od hroničnih virusnih hepatitisa “B18” i ni u kom slučaju ne predstavlja stanovišta Evropske unije.
Vijesti

Prijavite se Facebook stranicu Udruženja
POSTANI ČLAN UDRUŽENJA
Grad Banja Luka
 
     
 
Novosti    O nama    Hepatitis    Jetra    Savjeti    Pregled pojmova    Sponzori